Kметът на Пловдив и служителите му даряват кръв

Мястото – до сградата на Общината от 8.30 до 13.00 часа

Кметът Здравко Димитров ще бъде първият, който ще даде кръв в акция, която се организира по негова инициатива днес и утре до централната сграда на Община Пловдив. Мобилната станция ще бъде разположена непосредствено до сградата на Община Пловдив – на ул. „Емил де Лавеле“.

Заради пандемията от Covid-19 и предприетите превантивни мерки от Националния оперативен щаб се наблюдава драстично намаление на безвъзмездните кръводарители. За набавяне на необходимото количество кръв и кръвни съставки за нуждите на лечебните заведения, Районният център за трансфузионна хематология апелира пловдивчани да проявят отзивчивост и благотворителност, за да подпомогнат лечебния процес на нуждаещите се болни.

„Това е още един начин да покажем, че сме сплотени, готови да помогнем в труден момент. Призовавам пловдивчани, чието здравословно състояние им позволява да се включат в акцията по кръводаряване“, заяви кметът Димитров.

Днес – 4 юни, в инициативата за доброволно кръводаряване ще участват служителите на общината и районните кметства. На 5 юни – петък, от 8,30 до 13,00 часа в акцията могат да се включат и всички граждани, които желаят да станат кръводарители и да помогнат на хора в нужда на място или във всеки друг ден от 8,30 до 18,30 ч. в Районния център за трансфузионн хематология в сградата на УМБАЛ „Пловдив“ на бул. „България“ 234.

От Центъра припомнят, че манипулациите са безболезнени и не крият риск за здравето на дарителя.

Подобни статии

Top