Кметът на Пловдив отчете първи 100 дни управление

Грешките си ги признавам, нищо няма да направим в противоречие със законите, винаги може повече, заяви Здравко Димитров

„Тези 100 дни не ги чувствам като толеранс.“ Това заяви кметът Здравко Димитров при отчитане първите стъпки в управлението на Пловдив, предаде репортер на DCnews.bg. „Грешките си ги признавам, нищо няма да направим без консенсус или в противоречие със законите„, увери той.“Винаги може по-добре„, обобщи Здравко Димитров. „Доволен съм от екипа. Доволен съм от районните кметове, инициативни са, работят. Доволен съм и от зам.-кметовете. За съжаление някои от тях нямат политически опит и не могат да представят идеите си по подходящ начин, но ще се научат.“

Обещах приемна, вече две минаха. Обещахме да облекчим трафика. Още на другия ден, след като поехме мандата, започна работа, написа на сметката си Димитров. По думите му до момента от 9 кръстовища са премахнати левите завои и са въведени десни такива, предстои това да се случи на още 10 кръстовища; поетапно се въвежда електронното таксуване; върви подготовка за въвеждане еднопосочност на движението плюс подготовка за въвеждане на „Зелена зона“; подготвя се документацията за възлагане на осем линии от градския транспорт.

За първи път от десетилетия има отпуснати средства за проектиране на нови училища – става дума за нова сграда на Математическата гимназия и нов корпус на Хуманитарната гимназия; има 1 400 000 лева за спортни площадки; продължава Монтесори програмата в общинските заведения.

Потушеният конфликт в детска градина „Мир“ също намери място сред успехите от първите 100 дни. В тази връзка Димитров припомни и друг знаков проблем – неприятностите в центъра за настаняване на хора с деменция и похвали своя заместник Анести Тимчев за бързата реакция. „Категоричен съм, че няма да търпя неуважение към старите хора, към болните хора и към децата“, предупреди Зико.

Градоначалникът похвали и друг свой заместник – Пламен Райчев, успял да спаси 38 000 000 еврофинансиране по Оперативните програми, а именно: 9 900 000 лева по обновяване на градската среда, 7 100 000 за изграждане на социални жилища, 9 200 000 лева за зоната на Гладно поле, 3 600 000 лева за енергийна ефективност и 8 700 000 лева за детски градини „Каменица“ и „Зорница“.

Снимка: Кметът Здравко Димитров събра екипа си в голямата зала на Дома на културата 

1 2

Подобни статии

Top