Кметът на Пловдив с награда от Синдикат "Образование" - DC news

Кметът на Пловдив с награда от Синдикат „Образование“

Заради добър социален диалог

Кметът Здравко Димитров е удостоен с грамота за отлично партньорство и социален диалог от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, съобщиха от Община Пловдив.

Наградата се определя само за трима кметове в цялата страна и бе връчена на Димитров от председателя на Регионален синдикат „Образование“ в Пловдив Цило Нейчев в присъствието на председателя на синдикален регионален съюз „Подкрепа“ в Пловдив Атанас Кръстев, неговия заместник адв. Христо Даскалов и председателя на синдикална организация на КТ „Подкрепа“ в Община Пловдив Красимир Христов.

Един от мотивите за избора на пловдивския кмет е поставянето на силен акцент на работата със синдикатите и възстановяване на социалния диалог в интерес на работещите системата на общината – звена, предприятия и делегирани дейности, изтъкна Атанас Кръстев.

Един от най-важните ми приоритети като кмет е подобряване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура и решаване на проблема с недостига на места. Изграждането на нови детски градини, ясли и училища, пряко влияе върху работата на учителите – те работят в модерна, комфортна и  спокойна среда, заяви Здравко Димитров при получаване на наградата.

Община Пловдив провежда последователна политика за подкрепа на общинското образование чрез различни програми с цел подобряване условията за обучение на децата и работата на учителите, коментира на свой ред и зам.-кметът по образование на Пловдив Стефан Стоянов.

Подобни статии

Top