Кметът на Пловдив се произнесе по казуса за стадион „Христо Ботев“

След Ботев, очаква се и Локо да протегне ръка към Бойко Борисов за помощ за своите проекти – клубната база и стадион „Локомотив“

След поредните протести на феновете на Ботев (Пловдив) за стадиона на клуба, кметът на Пловдив Здравко Димитров взе отношение по темата.

Той разкри, че концесията за „Христо Ботев: ще бъде прекратена и съоръжението ще бъде изградено с държавни средства. Новината бе потвърдена и от самия министър председател на България.

„Стадионът ще бъде построен с финансиране от държавата и ще остане общински, а сегашната концесия ще бъде прекратена“, коментира Димитров на официалната си страница във Facebook.

„С премиера Бойко Борисов водим диалог по проблемите на клуба от доста време и съм му благодарен за това решение, защото е най-доброто за клуба от всички варианти. Това е най-сигурният начин ФК Ботев да се върне в своя дом“, допълни той.

„Очаквам, че още важни за града проекти ще бъдат реализирани с подкрепата на държавата през следващата година.“

Очаква се и от Локомотив (Пловдив) да поискат държавна помощ за реализирането на двата си проекта – модерна клубна база и стадион „Локомотив“. Както е известно, собственикът на „черно-белите“ Христо Крушарски въобще не подаде документи за обявената концесия миналата година, така че терените в район Тракия и на „Лаута“ си остават общински.

Подобни статии

2 Коментара

  1. Вержиния Гарабедян написа:

    Пиша с надежда,че ще дадете гласност на моето негодувание към кмета и много му заместници в град Пловдив.На 7.12.2019 в зала „Академик“ се проведоха Общинските ученически игри.Аз съм учител в Математическата гимназия и ръководех отбор по баскетбол.Освен мръсотията и окаяната атмосфера в залата ,децата бяха принудени да играят в нечовешки студ.Температурата беше доста под нулата/около -5 градуса/. И след завършване на срещата ръцете им бяха посинели и обездвижени,въпреки, че бяха тичали 40 минути…Точно до зала „Академик“ седеше гордо изправена и още по-гордо заключена зала „Колодрума „, за която всички данъкоплатци дадохме 66 милиона лева.Новопостроената зала на Пловдивския университет също се оказа ,че седи заключена и в този ад през седмицата в зала „Академик“се провеждат и заниманията и на студентите.Питам лично кмета на Пловдив за кого и за какво се наливат милиони в града ни , като не можем да се погрижим за здравето на децата ни. Във всяко селце в нормалните държави има зали ,отоплени и привлекателни за децата и сигурно и в Бангладеш е така…Кой век живеем и докога ще търпим това безхаберие и безумие? Ще разпратя това писмо до всички медии и много се надявам и вие да дадете гластност.

Top