Кметът на Пловдв за ситуацията с COVID – 19 : Имаме нови случаи, неизбежно е. Социалният живот не е спрял

Коронавирусът беляза и администрацията на Здравко Димитров. Понеделник ще се правят масови тестове

Има нови случаи, това е неизбежно. Виждате, че социалният живот не е спрял. За Община Пловдив засега нови случаи няма. Понеделник ще правим тестове, дано да няма.“ Така пловдивският кмет Здравко Димитров коментира ситуацията с коронавируса в администрацията му.

Припомняме, че вчера преди обяд от кметството разпространиха съобщение с гриф „ВАЖНО“, в което се посочваше, че служител е дал положителен резултат и поради тази причина сградата на кметството на площад „Стефан Стамболов“ 1 се дезинфекцира, гражданите бяха призовани да ограничат посещенията си, а при неизбежност – да предприемат всички необходими лични предпазни действия.

В последствие стана ясно, че заразеният служител е самият шеф на отдел „Комуникации и маркетинг“ Руска Вълева, която към момента е под карантина в дома си. Тя е без симптоми и поради тази причина си е направила още един един PCR тест за потвърждение, тъй като според семейния й лекар в момента имало друг вирус, който напомнял на коронавирус и позитивирал тестовете.

По-късно стана ясно също така, че и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов е позитивен за COVID – 19. Стоянов е в дома си.

Днес кметът успокои, че Руска е била на работа само два дни, защото преди това е била в отпуска.

Животът продължава. Ще ограничим достъпа малко, издаваме и приемаме документи„, коментира Димитров.

Градоначалникът направи изявленията си по време на анонсирано тази сутрин събитие за изпращане в пенсия на служителка с близо 51-годишен трудов стаж в отдел „Инвестиционни проекти и контрол по строителството“ към дирекция „Устройство на територията“.

Подобни статии

Top