Кметът на район „Източен“: Моля за повече отговорност

Казус от парк „Каменица“, Иван Стоянов с емоционално изявление

Чешмичката в парк „Каменица“ повече няма да е в близост до съоръженията за игра. Под люлките и пързалката всичко е мокро, защото децата пълнят балони и ги пукат точно там, за това разказа кметът на район „Източен“ Иван Стоянов. „Моля родителите да обясняват на децата си, че тя е за пиене на вода“, призова той.

„Заради това, че се пълнеше със пясък сме я ремонтирали няколко пъти от началото на годината. И не само в парк „Каменица“, а и на „Богомил“, и в парка с магнолиите, при паметника на Гладно Поле. През ноември, буквално дни след стъпването ми в длъжност, премахнахме всички съоръжения от парк „Каменица“, за които ме бяха помолили родителите – като въртележки, клатушки, портокалчета за храна, батути и т. н. Мотива на родителите беше, че децата не си играят на съоръженията в парка, а искат на атракционите и така се харчат по 4-5 лева на ден. Сега си дават парите за балони?! Обмислям дали да не върна старото положение с въртележките, батутите и др. Да заприлича парка на селски събор?! Поне ще е по – чисто! Няма да го направя!

Няма да пратя и Инспектората да глобява за повреда на общинско имущество, защото мисля, че не е нужно аз да ставам пъдар и пазач, при положение, че родителите са там и могат да обяснят на децата си кое е правилно и кое – не.

Моля за повече отговорност. Парка се посещава от стотици, и не е честно 4-5 или дори и десет други да създават дискомфорт на всички“, казва още Стоянов.

Подобни статии

Top