Кметът на район „Източен“ на спешна среща за „Столипиново“ от болничната стая

Инициативата на Иван Стоянов цели да акцентира върху сериозността на ситуацията с разпространението на коронавируса и важността стриктно да се спазват мерките

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов инициира спешна среща с представители на всички общности в етническия квартал „Столипиново“ във връзка с разпространението на коронавируса в страната и в частност в града под тепетата. Стоянов, който сам се лекува от COVID – 19 се включи онлайн от болничната си стая, за да обясни сериозността на ситуацията и да призове за абсолютна безкомпромисност към спазването на всички противоепидемични мерки.

От срещата става чсно, че в квартала се възобновява дезинфекцията от доброволци пред всички търговски обекти. Всички карантинирани лица се призовават да спазват строго карантината си за да предпазят своите близки и познати. Работна група от служителите на районната администрация и Шесто РУ ще обикалят из района, за да следят спазват ли се разпоредбите. Етническите лидери пък поеха ангажимент непрекъснато да информират и разясняват на жителите противоепидемичните мерки, както и да следят за изпълнението им.

Всеки гражданин, който се нуждае от информация относно симптоматиката на заболяването и последващите действия при евентуално заразяване може да се обърне към здравните медиатори на район „Източен“ .

Инициативата на районният кмет Иван Стоянов е в съответствие с всички издадени заповеди на Министъра на здравеопазването и препоръки от националния кризисен щаб от началото на пандемията.

Подобни статии

Top