Кметът на пловдивския район „Централен“: Радвам се!

Финансирането на проекта „По крепостните стени на Филипопол“ получи зелена светлина на специално обществено обсъждане

Радвам се, че именно по време на моя мандат ще бъде осъществен проектът „По крепостните стени на Филипопол“. Реставрацията и експoнирането на aрхеологическия комплекс Небет тепе и античния комплекс „Източна порта“ са дълбоко изстрадани и очаквани от пловдивчани в продължение на повече от 10 години„, сподели по този повод кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Щастлив съм, че обществено обсъждане даде зелена светлина на кредита от 2 003 050 лева, който община Пловдив ще тегли, за да гарантира собственото си участие в проекта на стойност 8 012 202,52 лева, 6 009 151,89 лева от които са безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“. Заемът ще се изплаща в продължение на 10 години, а това значи под 200 000 лв. годишна вноска. Тя е несъизмерима с позитивите, които реставрацията на двата изключително значими за културното ни наследство архитектурни паметника, ще донесе на града ни.

Удовлетворен съм, че всички заедно подкрепихме реализацията на този монументален за Пловдив проект. Убеден съм, че след 2 години, когато той приключи, ще оставим наследство за векове напред.

Подобни статии

Top