Кметът на район „Южен“ Костадин Язов кани на летен музикален фестивал в парка

Радост и отмора за малки и големи

Кметът на Район „Южен“ Костадин Язов кани пловдивчани и гости на града на летен фестивал „Музика в Парка“. Мястото е парк „Белите брези“, датата – 18 юли, събота. Началото е от 11 часа, когато Госпожа Опера ще разкаже приказната история за „Вълшебната флейта“. Спектакълът, който Опера Пловдив ще представи като партньор в начинанието на кметството на района е „Вълшебната флейта“ –  адаптация за деца на една от най-известните опери от Моцарт. Режисьор е Росица Костова, художник – Николина Костова – Богданова, акомпанимент – Рита Дечкова Дечева.

В рамките на един час сладкодумната „Госпожа Опера“ разказва вълшебната история за младия влюбен принц, за една красива принцеса, за един ловец на птички, за една зла кралица на нощта и за един добър магьосник. Участват солистите на Опера Пловдив Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Ива Ананиева, Тодорка Митковска, със специалното участие на Арина Христова

Представлението е подходящо за малчугани от 3 до 14 години. Преди спектакъла децата от публиката ще имат възможност да се включат в урок по актьорско майсторство, заедно с децата от Академията на Госпожа Опера и техния преподавател Даниел Русев.

В целодневната програма на „Музика в Парка“ ще видим още: Ансамбъл „Тракия“, „Биг Бенд Пловдив“, група „Респект“ и DJ-ите Пачо & Пепо.

Подобни статии

Top