Кметът на „Родопи“: Предприели сме мерки за решаване на проблема с водата в Брестовица

Ръководството на общината твърдо застава зад справедливите искания на хората за чиста питейна вода

Община „Родопи” се ангажира да помогне за разрешаване на проблема с водата в село Брестовица. Ръководството на „Родопи” в лицето на кмета Павел Михайлов и неговите заместници Владимир Маринов, Неази Таир и Борислав Инчев твърдо застават зад справедливите искания на хората за чиста питейна вода. Това обяви днес кметът на общината Павел Михайлов пред жителите на село Брестовица. Те излязоха на втори протест срещу качеството на питейната вода. Недоволствотото на хората беше организирано от Сдружение „ Живот за Брестовица”.

Хората от Брестовица: Докога ще търпим тази мръсна вода? Не трябва да я плащаме! (СНИМКИ)

Пред хората кметът обясни, че решението е в нов сондаж и подмяна на водопроводната мрежа на селото. Вече е готово техническото задание. Oчаква се до края на месеца екип  от  специалисти да излезе с доклад, въз основа на  който общината ще възложи обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на довеждащ водопровод и подмяна на близо 27 километра водопреносна мрежа. За проекта са осигурени 85 хиляди лева общински средства. Пари за  подмяна на мрежата се очакват от държавата.

„Решаването на проблема с питейната вода в село Брестовица е един от приоритетите ни. От началото на мандата ние, като ръководство, сме в постоянен контакт с институциите. Неедноктратни са срещите с  държавния  ВиК холдинг и водното дружество на територията на Пловдив. Още следващата седмица предстои и среща със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустойството Николай Нанков. Поели сме ангажимент, работим заедно и ще доведем разрешаването на проблема до край”, обясни кметът Павел Михайлов, който през цялото време беше сред хората, като не спираше да разговаря с тях и да споделя проблема им.

От община „Родопи” поемат отговорност в най-кратки срокове да започне подмяна на водопроводната мрежа.

Подобни статии

Top