Кметът на „Северен“ обяви първа за годината акция за излезли от употреба коли

Следващата седмица предстоят нови огледи по улиците на района

Подхванаха излезлите от употреба МПС-та в“Северен“, за първата през годината акция съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Служители на администрацията, начело със заместник-кмета на Калоян Георгиев вече са извършили оглед на автомобили, паркирани на „Барикадите“, „Рогошко шосе“, „Борба“, „България“, „Средец“, „Победа“ и други. Над 60 коли към момента са облепени със стикер като предписание за преместване на излязло от употреба моторно превозно средство.

Според Наредбата за управление на отпадъците автомобилите, от чийто последен технически преглед са минали 2 години, подлежат на премахване, ако са разположени на общински терен. Ако в тримесечен срок същите не бъдат преместени доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране. От район „Северен“ припомнят на всички собственици на МПС-та, че има два варианта автомобилите им да не бъдат вдигнати: да бъдат паркирани на частен терен и да бъдат приведени в техническо изправно състояние.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили могат да бъдат подавани на тел. 032/901 165 и на моб. тел. 0876 92 36 36. Следващата седмица предстоят нови огледи по улиците на района.

Подобни статии

Top