Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев откри новата учебна година в СУ „П.Кр.Яворов“ (СНИМКИ)

Тази година 72 първокласници от 3 паралелки прекрачиха прага на училището

С празнично настроение бе открита новата учебна година в СУ „П. Кр. Яворов“. Гост на тържеството бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

„15-ти септември е своеобразен символ на стремежа на българина към знание и образование. Безспорно днешният ден е най-вълнуващ за първолаците, които с вълнение и трепет за първи път прекрачват прага на училището. На всички ученици пожелавам с много трудолюбие и постоянство да придобиват нови знания, да откриват нови предизвикателства и да постигат редица успехи по пътя на образованието и науката. На всички учители желая много ентусиазъм, упоритост и дръзновение, за да подготвят нашите деца като възпитани, образовани и пълноценни личности. На добър час на всички!“, каза в празничното си слово кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

„Приветствам с „Добре дошли“ всички гости в този празничен ден. Днес се навършват точно 100 г. от деня, в който 15-ти септември е избран за начало на учебната година. Днес родители и учители инвестираме време, знания и енергия в най-ценния капитал-нашите деца, а както всички ние знаем, инвестицията в образованието води до най-добрата и гарантирана възвръщаемост в бъдеще. Пожелавам здрава и успешна година на всички“, заяви директорът на СУ „П. Кр. Яворов“ Пламен Стоилов.

Най-емоционалните моменти от тържеството бяха традиционното посрещане на знамето и въвеждането на първокласниците през прага на училището. В СУ „П. Кр. Яворов“ се обучават 822 ученици в дневна форма. Тази година 72 първокласници от 3 паралелки прекрачиха прага на учебното заведение, като те са с една повече от миналата година.

Подобни статии

Top