Кметът на „Централен“ обсъди с граждани идеи за развитието на квартала около „Капитан Райчо“

Живущите в зоната около ул. „Капитан Райчо“ и районният кмет намериха консенсус по два въпроса: за изграждане на нов паркинг в квартала и замяна на футболното игрище със спортна площадка

На обществено обсъждане кметът на „Централен“  Георги Стаменов и екипът му представиха идеята да бъде изграден паркинг в района на улиците „Капитан Райчо“ и  „Петко Д. Петков“ .  Георги Стаменов, зам.-кметът инж. Тошо Пашов и арх. Петър Петров представиха пред присъстващите два варианта на проект. Около 30 човека се обединиха около опцията за паркинг с по-голям брой места за паркиране.

„Нашата задача е да изпълним Вашето желание. Паркингът има за цел да облекчи проблема в квартала, а именно този с многото автомобили и малко места за паркиране“, започна обсъждането г-н Стаменов и добави, че паркингът ще бъде изграден на общински терен, като на този етап се обсъжда реализация на над 50 паркоместа на кота нула. При желание от страна на живущите в бъдеще може да бъде изграден и многоетажен паркинг.

„Има съвременни сглобяеми конструкции, които позволяват надграждане. Максималният брой етажи, които може да има един такъв паркинг в тази зона е три“, добави инж. Тошо Пашов. Като следващата стъпка по този проект екипът на „Централен“ начерта търсене на финансиране на паркинга от Голяма Община.

Срещата даде повод на жителите на „Капитан Райчо“ 42-44 отново да изложат проблема с високите нива на шум и денонощно присъствие на деца и възрастни във футболното игрище до блока на този адрес.

„Не можем да живеем повече тук. Шумът е постоянен, топката е в ушите ни и денем, и нощем„,  оплака се Васил Попов, който говори от името на майки, малки деца, студенти и възрастни хора в квартала. Те изразиха големи дискомфорт и от дискотека „Паша“ в близост.

На предложението от страна на гражданите вместо футболно игрище район „Централен“ да изгради спортна площадка с градинка, Георги Стаменов отговори положително. Следва проектно предложение, остойностяване и молба за финансиране към Голяма Община.

Подобни статии

Top