Кметът на „Централен“ под карантина, съпругата му – с коронавирус

Георги Стаменов работи дистанционно от дома си, тестът му за COVID-19 е отрицателен

Кметът на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов е в 10-дневна карантина, тъй като съпругата му Мария е заразена с коронавирус. Това потвърди за DCNEWS самият кмет, чийто PCR тест е отрицателен.

„Нямам никакви симптоми, а тестът, който си направих в началото на седмицата, когато разбрахме, че съпругата ми е заразена, е негативен“, коментира Стаменов. Той беше категоричен, че другата сряда – 11 ноември, когато изтече 10-дневният карантинен период, ще си направи още един тест, за да може служителите в районната администрация да са спокойни, че не представлява опасност за тях.

Дотогава кметът работи онлайн от дома си. „Непрекъснато съм в оперативки с колегите, държа комуникация по телефона, за да може да върви работата“, посочи Стаменов.

По думите му под карантина е цялото семейство. „Големият ни син няма никакви симптоми, но малката ни дъщеря имаше два дни температура. Сега обаче е добре“, добави кметът на „Централен“.

Стаменов разказа още, че тъстът му – юристът Димитър Сотиров, също е болен, заразена е била и майката на съпругата му, която е учителка в Хисаря. Районният кмет обаче допълни, че той и съпругата му не са се виждали с родителите й през последните 15 дни.

„Нямам представа откъде може да се е заразила“, обясни той.

Екипът на DCNEWS пожелава бързо възстановяване на семейството!

Подобни статии

Top