Кметът на „Централен“: Ще сложим огради до входа на ПГБТ (ВИДЕО)

Скоростта в района ще бъде ограничена до 30 км/ч.

„Ще се погрижим за сигурността на учениците от Професионалната гимназия по битова техника“. Това заяви днес кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, в отговор на журналистически въпрос за отварянето на ул. „Света гора“ към ул. „Иван Перпелиев“, на която в момента вече текат изкопни дейности.

По думите му най-вероятно пред входа на училището, който в момента е блокиран от ремонта, ще се поставят оградни съоръжения. Така ще се избегне опасността някой да залитне, да падне на пътното платно и да бъде ударен от автомобил.

Запушиха входа на гимназия, край него ще минават рейсове (СНИМКИ)

„Засега при нас няма жалби от граждани, които не желаят да бъде отваряна тази улица. Преминаването по нея ще даде възможност на шофьорите, които се движат по бул. „Мария Луиза“, да се качат на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, отбеляза Стаменов.

Той даде пример с СУ „Любен Каравелов“, където ситуацията била същата. Училището граничи с бул. „6-ти септември“, който е изключително натоварен, както и с по-малка уличка. „Благодарение на бдителността на хората, родителите и учителите, до момента нямаме ударено дете“, подчерта районният кмет.

Според него скоростта в района на гимназията по битова техника ще бъде ограничена до 30 км/ч., а шофьорите и пешеходците трябвало да бъдат бдителни.

Районният кмет допълни, че при нужда легналите полицаи на ул. „Иван Перпелиев“ ще бъдат запазени.

Припомняме, че в началото на седмицата притеснени родители на ученици от гимназията алармираха, че входът на училището е запушен. Те се опасяват, че преминаването на автобуси и автомобили през малката уличка, която минава край Понеделник пазара, ще доведе до тежки пътни инциденти.

Подобни статии

Top