Кметът на Южен: Слагаме камери, ако съсипят най-новите катерушки! (СНИМКИ)

Нова детска площадка откриха на бул. „Александър Стамболийски“

54 хиляди лева с ДДС струва най-новата детска площадка в „Южен“, която бе открита от районния кмет Борислав Инчев. Детското съоръжение се намира на бул. „Александър Стамболийски“ 84 и отговаря на всички изисквания на Наредба 1, посочи Инчев.

Катерушките са разположени на площ от 250 кв.м. Комбинирано детско съоръжение, двойна люлка, клатушки, зона за игра на дама, беседка и 10 пейки привличат децата и родителите им от целия район в радиус от поне 250 метра. Около цялата площадка е монтирана дървена ограда с височина 1 м., а край нея са изградени и пешеходни подходи до входовете, като са монтирани и 3 електрически стълба.

Осветление и камери в противодействие на вандализма

Откакто площадката е готова, в продължение на месец и няколко дни само веднъж се наложи да поправяме детски съоръжения заради вандализъм. Засега други посегателства не е имало. Надявам се живеещите от околните блокове да успеят да опазят тази площадка. Заради усилията, които полагаме при изграждането на нови детски площадки, се надяваме те да бъдат ползвани за по-дълъг период от време, подчерта районният кмет.

Според него не е така на други площадки. Вандали продължават да трошат площадката в близост до Камела. Младежи с маски и бухалки редовно нахлували там и чупели съоръженията.

1 2

Подобни статии

Top