Кметът на „Западен“ действал по заповед и без умисъл за зоопарка

Затова спецпрокурорите свалили обвиненията срещу него

Кметът на „Западен“ Димитър Колев е действал по заповед от голяма община. Заради това са оттеглени обвиненията на специализираната  прокуратура срещу него. Това съобщи за DCNEWS адвокатът на Колев Александър Попчев.

По думите му обвинението е приело, че няма умисъл в действията на районния кмет и заради това е прекратило производството срещу него. Това е станало преди 10-15 дни, добави Попчев.

Припомняме, че Колев бе един от тримата обвинени в престъпление по служба във връзка с изграждането на зоокъта в Пловдив. Освен него обвинения са повдигнати срещу кмета Иван Тотев и бившия му заместник Димитър Кацарски. Сега обаче обвиняеми остават само Тотев и Кацарски.

Според държавното обвинение с действията си те са осигурили облага от 689 хил. лв. за фирма „Запрянови 03“ ООД, на която е възложена работата по строителството на зоокъта без обществена поръчка, а с пряко договаряне. Съдия-докладчик по делото е бившият член на Висшия съдебен съвет Даниела Костова.

Тези дни обаче стана ясно, че Тотев е прекратил договорите с фирмите, които досега извършваха строителството и надзора – асеновградската фирма „Запрянови 03“ и софийското дружество „Корект консултинг“. Те не работели, без да обясняват защо. Оттук нататък за довършителните работи щели да се наемат изпълнители чрез покани, а не чрез обществени поръчки.

Подобни статии

Top