Кметът провери кръговото на Асеновградско шосе, доволен е (СНИМКИ)

Култовата караулка на КАТ вече е премахната

Кръговото при изхода (входа) на Пловдив в посока Асеновград се изгражда с ускорени темпове. Кметът Здравко Димитров инспектира строително-монтажните дейности на място днес и призна, че на няколко пъти е правил лични проверки, без да уведоми никого, похвалиха се от пресцентъра на Общината. От администрацията припомниха също, че инвестицията в обекта е на стойност 2 300 000 лева. Старият път за Асеновград вече се засипва и до 2 дни няма да съществува. Караулката на КАТ също е премахната. Готови са изходите за връзката със Скобелева майка, като 5-километровото трасе ще завърши Южната тангента на Пловдив.

По думите на кмета кръгово тук е с размерите на това на Кукленско шосе.

„Изключително доволен съм от изпълнението, от спазването на сроковете и от качеството. Приел съм този обект като лична кауза и затова често следя как върви. След приключването му ще насочим усилията си към връзката със „Скобелева майка“, за да изведем трафика извън града и да насочим транзитния трафик към магистрала „Тракия“, уточни Здравко Димитров. В момента текат процедурите за изготвяне на парцеларния план, след което Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да обяви обществена поръчка за изграждането на отсечката, допълни той.

За останалата част от Околовръстното шосе ще се направи препроектиране, но тъй като то е гранично между три общини, то в новия програмен период ще се търси европейско финансиране за разширяването му.

Подобни статии

Top