Кметът не дава терен в „Тракия“ за блокове. Иска да е парк (ВИДЕО)

Миналата година хората в района се срещнаха с Мая Манолова по казуса

Пловдивски инвеститор иска да купи право на строеж на терена, върху който е разположен комплекс „Гербера“ в ж.к. „Тракия“, съобщи кметът Иван Тотев. Инвеститорът възнамерявал да построи на мястото многоетажни блокове.

Мая Манолова с високи токчета в дебрите на „Тракия“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

„Моето категорично мнение е против. В момента водим дебат за това. Като вземем решение, а аз лично ще държа там да не се строи и ако то е в полза на общината, влизаме и заравняваме терена“, коментира градоначалникът пред журналисти.

Тези дни стана ясно, че жители от района са обжалвали в Административния съд промяната на Подробен устройствен план на терена, върху който е разположен комплекса.  Според регулацията от 2006 г. върху част от парцела е трябвало да бъде построена детска градина. Миналата година обаче  инвеститорът опитал да промени ПУП-а в своя полза. Тогава започнаха протести и дори на място идва омбудсманът Мая Манолова, а предложението за промяна на ПУП беше изтеглено.

„Смятам, че до края на август ще приключи този дебат какво точно ще се случи. Нека още мъничко да потърпят хората“, коментира Тотев. Той посочи, че въпросът може да се гледа и на сесия, ако се наложи.

„Никой не може да те принуди да продадеш нещо, което не искаш, стига вече“, заключи кметът.

Подобни статии

Top