Кметът: Не е нужно общината да откупува парка в „Северен“. Има и други начини (ВИДЕО)

Кметът Иван Тотев ще се срещне със собственика на парка в кв. „Кършияка“  Байрям Солак в сряда.

Това съобщи градоначалникът пред журналисти. Днес или утре той очаквал предложения по телефона от мулдавеца.

Над 200 протестиращи скандираха в Кършияка: Искаме си парка!

Според Тотев Солак е обещал да отправи към общината поне 2-3 предложения как да се процедира с имота зад хотел „Санкт Петербург“. След като получи предложението, Тотев ще преговаря на тристранна среща със Солак и представители на Инициативния комитет. Протестиращите пловдивчани ще бъдат включвани във всички преговори със собственикан а терена, посочи кметът.

Той допълни, че не е задължително общината да закупува имота. Припомняме, че на сесията  той коментира пред протестиращите, че ако бъде направено подобно предложение от Байрям Солак на разумна цена – максимум до 1,1 млн.лв., на каквато самият Солак е закупил 16-декаровия терен, общината ще откупи зелената площ.

Пловдивчани окупираха Общинския съвет: „На война ще излезем, но ще спасим парка в „Северен“

Според градоначалника на мястото няма да се прави паркинг – нито временен, нито постоянен. По думите му теренът ще остане със статут на зелена площ.

Тотев добави, че е разговарял със собственика на имота и засега Байрям Солак е отрекъл, че ще строи на мястото. Нямало да бъдат изграждани и огради.

„Няма как общината да атакува в съда сделката, при която е закупен теренът“, отговори Тотев на въпрос на DCNEWS. Вижте повече във видеото:

Снимка: Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top