Кметът обеща: Бетонният мост се запазва като пътна връзка

Предстои и ново голямо обществено обсъждане

Бетонният мост ще бъде запазен като пътна връзка. Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с изпълнителния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски и областния управител Дани Каназирева.

„Ще се търси инженерно решение при техническото проектиране на пробива на Централна гара“, коментира по този повод инж. Папукчийски. По думите му това е ангажимент на Националната компания. Целта е да се синхронизират проектите за пробива под гарата, транспортните връзки с новия пробив на ул. „Кукуш“ и бул. „Васил Априлов“ и с транспортния възел „Модър-Царевец“. Той обясни, че след като бъде готов проектът на целия ареал ще има широко обществено обсъждане, за което настояват пловдивчани.

„Много се радвам, че въпреки спекулациите по темата, пътната връзка ще бъде запазена. Това е поредната среща, която инициираме и вече имаме съществен напредък“, подчерта областният управител Дани Каназирева.

„НКЖИ работи добре с Община Пловдив и Областната управа и съм сигурен, че ще намерим най-доброто решение за града“, категоричен бе и кметът Димитров.

Подобни статии

Top