Кметът отхърли оферта на французи да довършат стадион „Пловдив“

Условието на френския консорсиум било той да се ползва и от Ботев, и от Локомотив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е отхвърлил оферта на френски консорциум за завършването на стадион „Пловдив“. Това съобщи самият градоначалник в отговор на въпрос какво се случва с градския стадион.

Условието на французите било съоръжението за бъде използвано пълноценно за мачовете и на двата елитни тима – Ботев и Локомотив.

„Не виждам жив човек, който може да събере тези два отбора на един стадион“, обясни Здравко Димитров.

Иначе францизите са изчислили, че за град като Пловдив е необходим стадион с капацитет от 25 хиляди зрители. Това обаче не кореспондира с идеята съоръжението да кандидатства за мачове от европейско или световно първенство, защото изискванията там за 40 хиляди места.

За последно въпросът със стадионите и базите бе повдигнат от собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, която обяви, че пловдивското дерби трябва да се играе именно там. Освен това той поиска кметът бързо да изпълни обещанието си за финансиране на клубната база на Локо.

Феновете на Ботев също настояват за бързото завършване на стадион „Христо Ботев“, като и от двата лагера вече прибягнаха до шествия и протести.

„Имах среща с премиера Бойко Борисов и в най-скоро време ще има развръзка по въпроса с базите на двата пловдивски отбора“, заяви още кметът.

Подобни статии

Top