Кметът пали свещи за зоопарка, ВАС се произнася до месец

Ако отворят зоопарка, посещенията в него ще са безплатни

Делото, заведено от природозащитници против строежа на Зоопарка е обявено за решаване от Върховния административен съд. Това съобщи за DCNEWS шефът на отдел „Общинска собственост“ в общината Мирослава Сукарева.

Делото се точи от около година  и бе заведено от сдружение „Граждански контрол и защита на животните“ срещу отказа за провеждането на процедурата за оценка за въздействие върху околната среда при промяна на градоустройствения план за парк „Отдих и култура“. Днес в съдебната зала не са се явили жалбоподателите, каза още Мирослава Сукарева.

Веднъж вече то бе върнато на пловдивските магистрати, които потвърдиха решението си и отново бе обжалвано пред ВАС.

„Днес със зам.-кмета Розалин Петков запалихме по една свещ, та ха дано го обявят за решаване“, коментира пред журналисти кметът Иван Тотев.

Явно това е дало резултат, тъй като най-накрая върховните съдии приключиха съдебната сага. Решението се очаква в законовия едномесечен срок.

26 щатни бройки са предвидени за персонала на зоокъта в проектобюджета, който ще бъде гласуван на сесията на Общинския съвет в сряда. Предвижда се и отваряне на Зоопарка в най-скоро време, ако решението на съда е в полза на общината.

„В момента събираме документи за Акт 11 за работа. Трета година сме в съдебни инстанции с еколозите. Ако спечелим делото ще бъда много груб и остър“, категоричен беше кметът.

И допълни, че ако зоологическата градина отвори врати тази година, посещението на пловдивчани в нея ще бъде безплатно до края на годината заради търпението, проявено от тях.

Подобни статии

Top