Павел Михайлов към пловдивчани: Колко от предизборните си обещания изпълни г-н Димитров, та сега обещава на белащенци? - DC news

Павел Михайлов към пловдивчани: Колко от предизборните си обещания изпълни г-н Димитров, та сега обещава на белащенци?

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов се обърна към жителите на Пловдив в откровен пост в личния си профил в социалната мрежа.

Ето какво написа Михайлов на страницата си във Фейсбук:

УВАЖАЕМИ ПЛОВДИВЧАНИ, 

обръщам се към Вас като кмет на съседна община. Наполовина съм пловдивчанин. Влюбен съм в Пловдив, защото това е моят град, но обожавам Община „Родопи“, защото това е моята община. Имат ли двете общини съвместно бъдеще? Да, имат. Това е новата тенденция, зададена от Европа. А тя е следната: свързаност и нови съвместни проекти, както е в Европейския съюз. Имам няколко въпроса към Вас. Най-добрият визионер сред градоначалниците ли е кметът на Община Пловдив? Ако смятате, че не е така, то тогава следващия ми въпрос към Вас е: Добър управленец ли е той? Ако не можете да ми отговорите и на този въпрос, искам да Ви попитам става ли за кмет? Мислите ли, че вместо да мисли за свързаност, той мисли за обвързаност? Какъв е интересът на пловдивчани да се присъединява село Белащица към града? Оправи ли той града, та иска да оправи Белащица? Доволни ли сте от работата му? Изпълнява ли програмата си и предизборните си обещания? Колко инфраструктурни обекта осъществи? Трябва ли да Ви натовари с нови данъчни тежести, ако иска да присъедини Белащица? Знаете ли, че обещава на Белащица нова детска градина, цялостна канализация, нов водопровод, нов път от Белащица до район“ Южен“, намаляване на данъците и таксите (а всъщност няма ли да се увеличат данъците и таксите на всички пловдивчани?) Уважаеми пловдивчани, той питал ли Ви е дали искате да се борите с нови проблеми?

Новият водопровод на евентуално новия Ви квартал или село ще струва над 5 милиона лева. Новата канализация вероятно над 35 милиона лева, новата детска градина най-вероятно също над 5 милиона лева, а новият път до кв. Беломорски, с новото кръгово, КОЛКО? И ОТ КЪДЕ? Кажете Вие! Не, по-добре да каже г-н Димитров, от бюджета на Пловдив ли ще отдели тези пари и ще ги даде на Белащица ? Вярвате ли? Колко от предизборните си обещания към пловдивчани изпълни г-н Димитров, та сега обещава на белащенци?  Оправи ли трафика на Пловдив?  Свали ли данъците?  Колко детски градини построи и защо над 500 деца не бяха приети в детските градини? Относно инфраструктурата: Реализира ли обещания вътрешен ринг на Пловдив? Изгради ли нова пътна връзка между районите „Тракия“ и „Южен“? Построи ли новия мост на р. Марица? Направи ли пробива под Водната палата и транспортния достъп на две нива? Къде са многоетажните буферни паркинги в районите на града? Да продължавам ли да изброявам? Мисля, че няма нужда. А искате ли да се сдобиете и с три кариери за строителни материали, срещу които хората справедливо протестират от няколко години?

Докато чакам да ми отговорите на въпросите, ще се обърна към моите хора – БЕЛАЩЕНЦИ.

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО БЕЛАЩИЦА,

 във вторник кметът на Пловдив Ви гостува с цялата си свита и Ви обеща светло бъдеще! Дали Ви малипулира? Излъга ли Ви? Обеща ли Ви по-ниски данъци и такси? Каза ли Ви, че слънцето на Здравко е по-топло от белащенското слънце, а може би здравковата месечина е по-ярка от Вашата месечина?

Уважаеми БЕЛАЩЕНЦИ, избрахте си вече един интелигентен, отговорен, работещ, умен и знаещ човек. Е, няма ли да Ви стане в повече да си изберете и втори такъв, само в рамките на две години и половина?! А, да не забравим и кукловодите! Но да оставим всичко това. Дали може да бъде село или квартал -Белащица ще бъде част от район „Южен“. Знаете ли колко е бюджетът на този район? Триста хиляди лева. Жителите са 100 000. Хайде да смятаме: 300 000 ÷ 100 000 = 3. Три какво, ще питате? Отговорът е 3 (три) лева на човек на година.

За сравнение, бюджетът на Белащица, в рамките на Община „Родопи“ за 2022 година е 1 000 000 лева на 2400 жители. Вие може да смятате, разликата е САМО 140 пъти повече на човек, в полза на белащенци. В бюджета са включени пет улици – „Беласица“, чийто ремонт вече започна, „Иван Вазов“( ремонтът започва след няколко дни), част от „Пейо Яворов“ и „Даскал Лазар“, „Васил Левски‘‘ – изток с водопровод, както и канализацията на Военния блок, включваща ул. „Стопанска“ и част от улиците „Христо Ботев“ и „Еделвайс“.

Предвидени са 110 000 лева за проектиране за цялостна канализация на селото и вече има проект на стойност 5 000 000 лв. за подмяна на водопроводната мрежа, за които ще очакваме държавно финансиране. Определено е място и започва проектиране на нова детска градина и физкултурен салон и столова към училището и т.н. и т.н.

Това не е всичко. Очаквайте подробности. Не подценявайте хората от Белащица, г-н Димитров, последната дума е тяхна! Дерзайте!

С уважение: ПАВЕЛ МИХАЙЛОВ

Подобни статии

Top