Кметът с коментар по актуални градски теми, има изненади

Здравко Димитров говори за данъците, проектите и възможностите на Пловдив

„Нека не бъдем толкова чувствителни, когато говорим за данъци.“ Това заяви кметът Здравко Димитров по повод увеличението на ТБО, планирано за следващата година. По думите му средствата са за всички пловдивчани, парите отиват за всички хора. „Не само държавата трябва да дава, и ние трябва да си съберем данъците“, категоричен бе той.

Градоначалникът коментира и някой от важните проекти на Пловдив.

„Модър – Царевец“ остава във фокуса на вниманието, макар и обществената поръчка, обявена от предишната градска управа вече да е спряна. Димитров заяви, че по проекта са възможни промени, базирани на стара разработка.

Пробивът по Водната палата, който така и не се случи при управлението на Иван Тотев, също е на дневен ред.

В края на седмицата пък Димитров ще се срещне със строителите на бул. „Северен“, които трябва да кажат кога ще е готов новият път.

И още – кметът разкри, че са водени разговори Домът на културата „Борис Христов“ да стане Дом на Пловдивската опера за сметка на кино „Космос“, което да  се ремонтира със средства от държавата и след това да поеме събитията от самия Дом на културата.

Следващата седмица предстои представянето на бюджета за 2020 година, а след Нова година ще се активира темата за евентуалното сливане на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“.

Още актуални пловдивски новини – ЧЕТЕТЕ ТУК!

Подобни статии

Top