Кметът Здравко Димитров даде старт на санирането на пет блока по ОП „Региони в растеж“

Общо три блока ще бъдат санирани в „Северен“

Кметът Здравко Димитров обяви днес старта на проект по ОП „Региони в растеж“ за санирането на пет жилищни сгради в Пловдив. Проектът „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – I Етап“ е на стойност 3 692 629,44 лева с ДДС, а началото бе дадено пред блока на булевард „България“ 196.

Присъстваха още заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев, кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, представители на екипа за управление на проекта и проектантите на обекта, както и членове на сдружението на собствениците.

„Започваме изпълнението на проекта, който трябва да завърши до юли 2023 година. Искам да пожелая на строителите да работят бързо и качествено“, заяви при откриването на строителната площадка кметът Здравко Димитров.

Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев допълни, че на обекта, с който стартира изпълнението, ще бъдат извършени доставка и монтаж на топлоизолация от минерална вата (каменна) 10 см по всички външни стени, доставка и монтаж на XPS 8 см по цокъл, подмяна на дограмата на сградата с PVC двоен стъклопакет, полагане на топлоизолация на покривната плоча и доставка и монтаж на два пласта битумна хидроизолация, вторият с посипка. Ремонтът на този жилищен блок ще струва 635 904 лв с ДДС.

В проекта са включени още 4 жилищни сгради – на улица „Иван Гешев“ 30 в район „Западен“, на булевард „България“ 47-49, булевард „Васил Априлов“ 83-91 и на улица „Жеравна“ 1-3 в район „Източен“. За всички има сключени договори с изпълнителите и се очаква издаването на разрешение на строеж, за да започне работа и по останалите позиции на проекта.

Подобни статии

Top