Кметът Здравко Димитров доволен от инспекциите на стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Темповете на строителство на „Колежа“ са отлични, ще се търсят още 27 млн. лева, след месец започва строежа на трибуна „Бесика“ на „Лаута“

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. Заедно със своя заместник Тодор Чонов той посети първо стадион „Христо Ботев“ и за пореден път се увери, че там се работи с бързи темпове и строителството значително е напреднало.

„При предишната ни проверка тази трибуна (северната) я нямаше, виждам, че вече изграждате и централната. Седалките са налични, на склад са под бройка, там е и електронното табло. Тепърва ще стане ясно дали отговарят на изискванията. Ако не отговарят – питайте този, който ги е закупил”, коментира кметът. Той подчерта, че ще се търсят още средства, за да се довърши изцяло стадионът. По проект има над 600 паркоместа около съоръжението, но се обмисля и построяването на многоетажен паркинг в близост.

След това градоначалникът отиде и на стадиона в парк „Лаута“, където бе посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов. Минути по-късно пристигна и Живко Желев, управителят на фирмата-изпълнител „Рудин“ ООД. Той обясни, че стартът на строежа на трибуна „Бесика“ ще бъде даден до месец. „Минно-геоложките проучвания приключиха, в момента текат съгласувателни процедури. Веднага след тях внасяме проекта и когато получим Акт 2 и Акт 3, стартираме строежа на „Бесика“, заяви Желев.

„Започвайте, ние няма да ви забавим и минута. „Локомотив“ играе добре, надигра категорично лидера „Лудогорец“ и предвиждам успех над „Етър“ с 2:1 или 3:1“, каза Здравко Димитров и се поинтересува дали отпуснатата сума ще стигне за планираното строителство. Живко Желев увери, че няма притеснения за недостиг и всичко, което е планирано на този етап, ще бъде изпълнено.

Легендата на „черно-белите“ Христо Бонев се присъедини към групата и в началото изрази съмнение, че няма да доживее построяването на стадиона. След минути обаче клубната икона поговори с кмета и Георги Иванов, които го успокоиха, че до месец ще види старата на строителните дейности на северната трибуна.

Подобни статии

Top