Кметът Здравко Димитров коментира актуални пловдивски теми

Формулата на голямото общинско предприятие „Зелени системи“ още не е изчистена, стана ясно днес

Все още липсва ясното за формулата, по която ще се извърши сливането на няколко общински предприятия с дублиращи се функции в единното ОП „Зелени системи“ на Пловдив. Това стана ясно от думите на кмета Здравко Димитров при днешното представяне на нова дарение за МБЛА „Св. Пантелеймон“.

Още не съм решил как ще стане обединението, изтъкна той. По думите му има идея ОП „Чистота“ да остане извън схемата, а да се слеят „Паркове и градини“, „Дезинфекционна станция“ и „Компостиращи системи“. Решението за това предстои.

Що се отнася до „Градини и паркове“, Димитров изтъкна, че на дневен ред там е обновление на техниката и кадрите. „Трябва да се оптимизира, има техника на по 30 години, а в същото време хората искат да работят. Ще се обърна особено внимание, защото искаме Пловдив да е чист, зелен“, каза той.

Точно във връзка с кадрите идва и предложение за изменение на бюджета, според което „средствата за издръжка, граждански договори и осигурителни плащания в общинската администрация да бъдат завишени с общо 350 000 лева“. Един от основните аргументи за за това е необходимостта от експерти, на които да бъдат възлагани допълнителни дейности в администрацията.

Т.е. външни експерти там, където недостигат, обясни кметът днес.

Прави се и друго предложение – за увеличение бюджета на фондация „Пловдив 2019“ с 1 375 000 лева. „Няма как, имаме да плащаме стари задължения. Заварихме договори, които трябва да се разплатят. Факт е„, коментира по този повод Димитров.

Подобни статии

Top