Кметът Здравко Димитров: Няма проблем с районите, постоянно контактуваме

Бюджетът си има граници, затова е толкова важен заемът на Пловдив, коментира още градоначалникът

„Постоянно контактуваме с районните кметове. Не знам защо излезе в публичното пространство, че има някакъв проблем.“ Това заяви кметът Здравко Димитров в кулоарите на местния парламент днес, предаде репортер на DCnews.bg.

Освен по 300 000 лева за кмет, в бюджета е включено и отделно финансиране на различни обекти по районите, подчерта Димитров. „Не смятате ли тези пари?“, попита той и обеща също така, че при възможност през годината собствените проекти на райкметовете ще бъдат обезпечавани.

„Нормално е, нали всички работим за Пловдив“, коментира кметът. Здравко Димитров направи и сравнение със столицата – по думите му по 500 000 лева за районен кмет в София, при общ бюджет от 1 700 000 000 лева, е много по-неизгодно.

Що се отнася до големия бюджет, то Димитров изтъкна, че не може в него да се включи всичко. „Има си граница, трябва да вземем от едно място и да сложим на друго“, обясни той. Затова и  – по думите му, е толкова важен заемът, който Общината възнамерява да тегли от Европейската инвестиционна банка. „Аз го казах – ако няма заем, ще има застой, защото няма как проекти да се изпълняват с пари от бюджета, ще стават, но бавно.“

Подобни статии

Top