Кметът Здравко Димитров откри обновените кортове на Младежкия хълм (СНИМКИ) - DC news

Кметът Здравко Димитров откри обновените кортове на Младежкия хълм (СНИМКИ)

Градоначалникът хвърли жребия за първия мач

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров хвърли жребия за първия официален мач след откриването на обновените кортове на Младежкия хълм.

На корт № 2 в среща от втория кръг на провеждащия се турнир „PLOVDIV CUP 2020“ излязоха първата ракета на тенис клуб „Тракия“ Илиян Радулов и румънецът Ливиу Попирлан, като жребият бе благосклонен към госта, получил правото първи да сервира в мача. Въпреки това пловдивчанинът спечели двубоя убедително за по-малко от час с 6:0 и 6:0.

Преди това Здравко Димитров, вицепрезидентът на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов, инвеститорите Атанас Рогачев и Христо Христов прерязаха лентата на обновеното съоръжение.

„Ще го кажа кратко и ясно: така се прави. Това, което виждаме сега тук, ще се използва от нашите деца, както и от нас самите. Община Пловдив ще продължи да помага на всички, които инвестират в спорт и в спортна инфраструктура, защото това е нашето бъдеще“, заяви при откриването кметът на Пловдив.

Комплексът се състои от шест корта, трибуни, съблекални и бани, както и помещения за треньори и помощен персонал. Община Пловдив с решение на Общински съвет дари павета за алеите покрай кортовете. Монтирано е осветление 800 лукса, което дава възможност да се играе и до късно  вечер.

Инвестицията надхвърля 700 000 лева, а инициативата за мащабната реконструкция е на група пловдивски бизнесмени, сред които са Атанас Рогачев, Антон Челибашки, Иво Ганчев, Христо Христов, Георги Златанов и Милен Христев.

Подобни статии

Top