Кметът Здравко Димитров откри учебната година в ОУ „Димитър Талев“

В Пловдив 33 000 ученици започнаха училище, а близо 11 000 деца тръгнаха в детските градини

Кметът на Пловдив Здравко Димитров откри първия учебен ден в ОУ „Димитър Талев“ и поведе I „б“ към класната стая. Преди това 144 първолаци положиха клетва да вървят уверено по пътя на успеха, след като чуха химна на България и за първи път химна на своето училище.

„Бъдете здрави, усмихнати и не спирайте да учите, да мечтаете и да играете. Родители, направили сте правилния избор за училище. Имайте търпение, децата ви са в добри ръце. Колеги, вие наистина сте направили чудно място за тези деца. Вашата професия е благородна и не е лесна. Сейте семето на знанието, децата са прекрасни“, заяви в словото си кметът Здравко Димитров.

Преди това той се срещна с шестимата преподаватели на първи клас, които му разказаха какви са предизвикателства през новата учебна година и споделиха вълнението си от първия учебен ден.

„С вашата работа Вие градите основите на бъдещето. Преподаването е мисия. Всеки човек  има по един любим учител, когото цени и обича през целия си живот. Бъдете един от тях!“, пожела им кметът минути преди официалната церемония.

Директорката Ирина Чолакова благодари на Община Пловдив за навременната намеса и отпуснатите средства за ремонт на покрива на училището. Тя представи пред кмета и проект за обновяване на спортната площадка и изграждане на атлетическа писта, около учебното заведение, на която децата да тренират. С готовия проект ОУ „Димитър Талев“ ще кандидатства по различни проекти, за да може да го реализира в пълен обем.

1 2

Подобни статии

Top