Кметът Здравко Димитров се среща с протестиращите от Кючука - DC news

Кметът Здравко Димитров се среща с протестиращите от Кючука

Хората са против изграждането на поредния висок блок върху зелена площ в квартала им

Кметът Здравко Димитров ще се срещне днес с протестиращите срещу построяването на 9-етажен блок в зелената площ на ул. „Асен Христофоров“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“. В срещата ще участват също главният на Пловдив Димитър Ахрянов, кметът на „Южен“ Костадин Язов и зам.-кметът по строителството и общинската собственост Пламен Райчев. Сред участниците ще бъде и представител на фирмата-инвеститор.

Отново протест срещу изграждането на поредния блок в Кючука, затвориха ключово кръстовище

Припомняме, че вчера жители на квартала излязоха отново на протест срещу строителните дейности в зелената площ, блокираха за около 15 минути движението на кръстовището на булевардите Коматевско шосе и „Александър Стамболийски“ и поискаха оставката на главния архитект Димитър Ахрянов.

Протестиращите настояха да се спре с презастрояването в района, което според тях ще доведе до задълбочаване на проблема с водоподаването и паркирането. Те са организирали и подписка срещу презастрояването.

Пловдивчани протестираха срещу поредния нов строеж в Кючука (ВИДЕО)

Жителите на район „Южен“ искат още да се подобри инфраструктурата в квартала и изграждането на нови паркове и детски градини.

Подобни статии

Top