Кметицата на Марково с награда "Първа дама" за политика и обществена дейност - DC news

Кметицата на Марково с награда „Първа дама“ за политика и обществена дейност

Наградата й бе връчена от организацията „Мисис България“

Кметицата на село Марково Десислава Терзиева получи награда „Първа дама“ в раздел „Политика и обществена дейност“. На тържествена церемония за четвърта година организация „Мисис България“ раздаде статуетките “Първа дама” у нас.

18 успешни и красиви дами бяха отличени по време на събитието. Наградите събират на едно място стилните, красивите и успешните жени на България, които умело ръководят бизнеса и личния си живот. За победителките гласува комисия от журналисти и обществени личности.

Отличията имат за цел да поощрят и насърчат постиженията на успели дами в различни сфери от бизнеса, обществения и социален живот, политиката, благотворителността, културата, спорта, лайфстайл и мода. Победителките получиха подаръци от Студио за здраво тяло „Боди Толк“, „Спартакус Трюфел“ и бижута SSG .

Водещи на церемонията бяха Нели Пандилова и Мисис България Мариана Маринова. Домакин на събитието бе клуб Тифъни.

Ето и имената на наградените:

Десислава Терзиева – политика и обществена дейност
Мисис България Европа 2022 Манита Вартан – Мисис с Мисия
Мисис България интернешънъл Гергана Станчева – Благотворителност
Мисис България Виктория Божилова – цялостен принос към каузите на организация Мисис България
Адвокат Галина Петрова – право
Габриела Георгиева – мениджър
Антония Рангелова – култура
Лилия Билалова -лидер
Александра Лавчева- бизнес / верига заведения Geri Caffeine
Лейди България Христина Красимирова – комуникации
Магдалена Гигова- медии
Илияна Мирчева – социална кауза
Татяна Иванова – мода
Ива Клепова – модел
Ева Серева- красота
Лейди България Александрина Йорданова – вдъхновение
Симона Бойкова – спорт
Спартакус Трюфел – любима марка на дамите

Наградите връчиха носителки на титлата Мисис България – Поли Петракиева, Елена Караколева, Станислава Андреева, Ива Недялкова, Мисис Баба Дони Василева, носителки на титлата Мисис Дама, Евелина Макриз, Ваня Ламбрева, журналистите Магдалена Гигова, Пепа Канева, Лео Богдановски Лейди България Мария Бойчева, Гримьора Христина Герасимова, Мистър дядо Васил Василев – Базилио, Търговския директор на Нобъл Хаус, Емил Гавазов, Д-р Симеон Личев, Ивайло Герасимов

Десислава Терзиева е родена в Пловдив. Средното си образование завършва в СУ „Св. Патриарх Евтимий“. През 2000 г. се дипломира като магистър със специалност „Българска филология и история“ от ПУ „Паисий Хилендарски“, където по същото време специализира и „Журналистика“. По-късно завършва „Европейско право“ , както и магистратура по „Психология на управлението“.

От 2001 г. работи като журналист в телевизия „Евроком България“, а от 2002-а е едно от нейните лица. Тя води сутрешен блок, както и предаванията на Нова българска телевизия (приемник на тв „Евроком България“) „Неделна Матрица“ и „Животът и градът“, на които е и техен автор. От 2014 до 2018 г. работи като експерт в Търговска дирекция на Международен панаир Пловдив.

От 2015 година развива собствен бизнес. Омъжена е, с две деца. Има син на 11 години и дъщеря на 6. От началото на 2017 г. семейството й живее в село Марково.

Десислава Терзиева владее английски, немски и руски език. Десислава Терзиева е кмет на Марково от 2019 г., а от 2020 г. е избрана за зам.-председател на постоянната комисия по местно самоуправление, икономическа политика и туризъм на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

Марково е най-бързо развиващото се село у нас. Намира се в пловдивска област и не случайно е наричано „Пловдивския Бевърли Хилс През годините кметът на Марково показа иновативни практики на управление с включване на обратна връзка от жителите на селото за работа върху проблемите им и казусите, които възникват в ежедневието им. Само за последните две години населението на пловдивското село Марково е нараснало с 1300 души. Официалната статистика посочва, че с постоянна регистрация са около 2700 души, а с настояща адресна регистрация – над 3300.

Десислава Терзиева прекарва почти целия си живот в Пловдив, но преди няколко години се мести в Марково. Според нея в последните години селото е категоричният избор на младите и успели хора с добри професии, които имат възможност да избягат от шумотевицата в големия град. Марково е населеното място след София с най-много разрешителни за строеж издадени през последната година. Селото е първенец по новородени за миналата година в общината – 43 бебета.

Подобни статии

Top