Кметове, областна управа и полиция обсъждат организацията на евроизборите

Акцент в разговорите ще бъде поставен върху мерките за законосъобразно протичане на Евроизбори 2019

Директорът на ОДМВР – Пловдив ще проведе работна среща с представители на областната и общинска администрация и Регионалното управление на образованието

Акцент в разговорите ще бъде поставен върху мерките за законосъобразно протичане на Евроизбори 2019

По разпореждане на ст. комисар Атанас Илков в сградата на областната дирекция на МВР ще се проведе среща за обсъждане на мерките за взаимодействие и повишаване на ефективността от съвместната дейност по опазване на обществения ред и недопускане на закононарушения с представители на местната власт и институциите.

Покани за участие  са отправени към областния управител Здравко Димитров, кмета на града инж. Иван Тотев, кметовете на райони и на общините “Куклен” и “Родопи”, началника на РУО Иванка Киркова, директори на училища. Ще присъстват и началниците на шестте районни управления в областния град.

По същото време паралелни срещи ще се организират и проведат от началниците на районните управления в Асеновград, Карлово, Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря с кметовете на съответните общини и населени места и директори на училища.

Инициативата е в рамките на традиционното добро партньорство и сътрудничество на полицията с местната власт, държавните институции и обществени организации.

Наред с темите за съвместните дейности по гарантиране на сигурността в региона, основен акцент ще бъде поставен и върху цялостната организация около провеждането на евроизборите на 26.05.2019 г.

Подобни статии

Top