Кметове с писмо до МРРБ, настояват за ремонт на пътя Козаново – Първомай

Жителите на 10 села излязоха с  протестна подписка заради неремонтирания път, свързващ градовете Асеновград и Първомай.

Техните искания са подкрепени с писмо  и от кметовете и кметските наместници на населените места. Документът е адресиран официално до министър-председателя, министъра на регионалното строителство и благоустройство, АПИ и Областно пътно управление -Пловдив, Областна управа. С писмото ще бъдат запознати и кметовете на двете общини -Асеновград и Първомай.

Отсечката е от републиканската пътна мрежа и преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и първомайското Дълбок извор. Тя е свързваща и за населените места от община Асеновград Конуш, Избеглии, Златовръх, Нови извор и Стоево. В тези села от  двете съседни общини живеят около 15 хиляди души, които ежедневно се налага да преминават по пътя. Отсечката води и до един от най-красивите манастири -Араповския, който е посещаван не само от местни, но и от много туристи.

Движението е  изключително натоварено, но е силно затруднено заради дупките и неравностите, които са по целия  пътен участък.

Трасето е едно от най-изоставените в района. Пътят е цялостно асфалтиран през 1981 година и от тогава не е ремонтиран. Частичното запълване на дупки влошава още повече състоянието му. Пътните инциденти са чести, заради изкривени джанти и спукани гуми.

„До този момент, с големи усилия, спираме инициативата на жителите по населените места за гражданско неподчинение, но настъпи моментът, в който Ние, кметовете, ще ги поведем“, завършва писмото.

В  същото време жителите на село Козаново настояват пред кмета на общината д-р Христо Грудев за съдействие за ремонт на главната улица в селото – улица „Свобода“. При всеки дъжд улицата се наводнява, което създава условия за пътни инциденти. При движението на автомобилите водата се излива от двете страни на тротоара, което го унищожава и създава опасна ситуация за енергоподаването, поради обливането на таблата с електромери.

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Анонимен написа:

    Нищо не са направили , една от най големите дупки си стои , пак някви кръпки само дето ще зейнат съвсем скоро и къв смисъла . Никъв

Top