Кметове се съдят за клевета

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов даде на съд за клевета кмета на Калофер Румен Стоянов.

Повод за това e изявление на кмета на Калофер Румен Стоянов в телевизионно предаване от началото на октомври миналата година, в което той заяви публично, че отпуснатите на община Карлово 300 000 лева за ремонт на мемориалния комплекс на Христо Ботев в Калофер са били откраднати, без да е извършен ремонт, съобщи радио Фокус.

„С изказването си Стоянов петни не само моето име, той петни името и на община Карлово. Това е недопустимо. Крайно време е да стане ясно, че всеки трябва да носи отговорност за думите и действията си. Сега на г-н Стоянов ще му се наложи да влезе в съдебната зала, където ще трябва да докаже твърденията си, че парите за ремонта на мемориалния комплекс са откраднати“, каза кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Наказателното дело ще бъде разгледано на 21 януари 2019 г. в Районен съд – Пазарджик.

Кметът на Карлово заяви, че ако неговия иск за обезщетение за претърпени неимуществени вреди, вследствие на клеветата, бъде уважен от съда, цялата присъдена сума ще бъде дарена на читалището в Калофер.

Припомняме, че това не е първият случай, при който двамата градоначалници – на Карлово и Калофер, воюват помежду си. Преди години те се съдеха в карловския съд, но после се срещнаха и се разбраха.

Снимка: архив DCNWES

Подобни статии

Top