Кметовете на Асеновград и Първомай с награди от церемонията „Кмет на годината“

Градоначалникът на Асеновград получи наградата в категорията „Спорт и младежки инициативи“ за голяма община

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев получи наградата на церемонията за „Кмет на годината“ в категорията „Спорт и младежки инициативи“. В същата категория бяха наградени също кметовете на Горна Оряховица – Добромир Добрев и на Бяла – Пеньо Ненов.

Кметът на Асеновград взе приза за голяма община. Градоначалникът на Горна Оряховица – за средна, а кметът на Бяла – за малка община.

Наградата връчи олимпийската шампионка Стойка Кръстева. “За мен и чест и удоволствие аз да съм лицето, което съобщи победителите в тази категория”, каза тя и се обърна към нацията с молба хората да спортуват, да стимулират децата си да се движат и да избират спорт, в който да се развиват.

“Имам възможността да получа именно тази награда от името на кмета на община Асеновград„, каза зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров, който прие приза от името на д-р Грудев.

„Още през 2019 г. при стъпването си в длъжност екипът на кмета заяви, че спортът и масовият достъп до спорт ще бъдат основен приоритет в развитието на общината. Благодаря на всички, които ни подкрепиха, на гражданите, на общинска администрация, на колегите от общинския съвет. Успяхме да изградим двете основни трибуни на емблематичния стадион “Шипка”, изградихме многофункционална сграда в село Тополово, строим спортни зали в училища, обновихме изцяло залата по вдигане на тежести, Имаме намерение да построим изцяло нов спортен комплекс. Продължаваме да строим и обследваме и останали спортни обекти. Младежите винаги са били наш приоритет, те са нашето бъдеще и всички взаимодействия са свързани с тях“, каза още инж. Петър Петров.

Сред наградените кметове от Пловдивска област е и кметът на Първомай Николай Митков, в категорията „Градска среда“. Отличието е за изграждането и поддържането на паркове и обществени пространства, детски площадки, зелени площи, инфраструктура и осветление, обществен транспорт, при кметовете, които създават за гражданите по-уютна среда за живот.

“Оказва ми се огромна чест да получа тази награда. Нашите съграждани ни избират именно, за да можем да подобряваме средата, в която живеем. Тази награда е най-голямото удоволствие, което може да получи един градоначалник. Благодаря на съгражданите си, екипа си, общинската администрация. Голямото ни задължение е общините в България да заприличат на добрите европейски общини. Това е моят ангажимент за следващите две години”, каза Николай Митков, който бе награден в категорията за средна община.

Вчера наградите бяха връчени в столицата за девета поредна година.

Призът получиха 21 градоначалници в 7 категории. Наградата се връчва след гласуване в интернет.

В основната категория „Кмет на годината“ бяха отличени кметовете на Враца Калин Каменов, на Несебър Николай Димитров и на Божурище Георги Димов, съответно за голяма, средна и малка община.

Основни категории:

  • „Кмет на годината“ – Враца – Калин Каменов, Несебър – Николай Димитров, Божурище – Георги Димов
  • „Кмет на гражданите“ – Перник – Станислав Владимиров, Елин Пелин – Ивайло Симеонов, Чавдар – Григор Даулов
  • „Градска среда“- Ямбол – Валентин Ревански, Първомай- Николай Митков, Сливница – Васко Стоилков
  • „SMART CITY“ – Плевен – Георг Спартански, Силистра – Юлиян Найденов, Созопол – Тихомир Янакиев
  • „Туризъм и култура“ – Стара Загора – Живко Тодоров, Карлово – Емил Кабаиванов, Трявна – Силвия Кръстева
  • „Зелена община“ – Габрово – Таня Христова, Троян – Донка Михайлова, Долна Баня – Владимир Джамбазов
  • „Спорт и младежки инициативи“ – Асеновград – Христо Грудев, Горна Оряховица – Добромир Добрев, Бяла – Пеньо Ненов

Подобни статии

Top