Кметовете на две населени места в община „Марица“ дадоха курбани за здраве

За втора поредна година съборите в селата бяха отменени заради противоепидемичните мерки

Навръх големия християнски празник Рождество Богородично кметовете на община „Марица“  Димитър Иванов, на с. Маноле Йордан Енев и на с. Крислово Димитър Андреев дадоха курбани за здраве и благоденствие.

Десетки местни жители присъстваха на събитието в параклис „Рождество Св. Богородично“  в местността „Аязмото“ край Маноле. Инициативата се провежда всяка година и е по повод празника на селото, който се чества именно на Рождество Богородично. Курбанът бе осветен от отец Николай от църквата „Свети Димитър“ в с. Маноле, който отслужи и водосвет за здраве.

„В този ден, когато отбелязваме един от най-големите православни празници, нека да помолим Господ и Света Богородица да ни дават здраве и да закрилят жителите на община „Марица“. Пожелавам на всички да се уповаваме на добродетелите, да вършим повече добри дела и да имаме вяра и надежда в по-светлите утрешни дни. Бъдете благословени!“, обърна се кметът на общината Димитър Иванов към насъбралото се множество.

В двора на църквата „Пресвета Богородица“ в с. Крислово също бе даден курбан за жителите на селото, което днес чества своя празник.

За втора поредна година съборите в селата бяха отменени заради извънредните противоепидемични мерки.

Подобни статии

Top