Кметската гимназия в Пловдив чества половин век (СНИМКИ)

Сред възпитаниците на ПГТ е и кметът Иван Тотев

Половин век от основаването си отпразнуваха днес тържествено ученици и учители от Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев“ в Пловдив. С различни демонстрации, свързани с професиите и специалностите, по които се обучават, учениците показаха какво са научили.

Забавни състезания, изложба на скулптури, направени от части на автомобили, състезание за майсторско управление на автомобил, бяха само част от интересните прояви, организирани по случай юбилея.

Празникът на гимназията днес е свързан и с честванията на 115 години от героичната гибел на патрона на училището – Гоце Делчев.

Гимназията по транспорт е създадена през 1968 година, като първият учебен ден е на 1 септември, същата година, а първият директор – инж. Кузман Кузманов. Само за 1 година училището получава статут на СПТУ /Средно професионално техническо училище/ с 3-годишен срок на обучение и с 2 паралелки по специалността „Монтьор и водач на МПС „. От 1993 г., в чест на 25 години от създаването, със заповед на МОН, училището придобива статут на техникум.

Професионалната гимназия по транспорт „Гоце Делчев“ в Пловдив подготвя специалисти в пет специалности. Срокът за обучение след 7-ми клас е 5-годишен. Учебното заведение предлага още модерно и качествено обучение по дуалната система.

На тържеството днес присъства кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Той поздрави за юбилея директора инж. Нина Божилова, преподавателите и учениците и им пожела здраве и нови успехи.

Подобни статии

Top