Кметската заплата в Пловдив – ниска. Ето защо! (ВИДЕО)

Тотев търси шеф на ОП „Организация и контрол на транспорта“ чрез медиите

Пловдив е може би единственият град в България, в който кметът не получава най-високата заплата. Това заяви пред журналисти днес кметът Иван Тотев. Той правел това нарочно, тъй като заплатите на поне още стотина души били обвързани с размера на неговата. Така ако вдигне своята, ще бъдат повишени също заплатите на председателя на общинския съвет Савина Петкова, на омбудсмана Борислав Стаматов, на 51 общински съветници, както и на шефовете на други структури.

„Ето затова не вдигаме кметската заплата. Но например, заплатата за директорското място на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“, което от три месеца е вакантно, е 1500 лв. За това място търсим човек, откакто Борислав Кръстев оглави Водния проект. Ако има специалисти, които смятат, че могат да оглавят това място, могат да подадат документи“ – предложи на журналистите Тотев.

В общинското транспортно предприятие имало нужда и от други специалисти, но те работели на 750 лв. и трябвало да бъдат инженери. За шефската позиция обаче нямало изискване да има висше техническо образование.

Кметът попаднал в тапите на Коматевския възел

До „обявата“ чрез медиите за нов транспортен шеф на Пловдив се стигна, след репортерски въпрос за задръстванията на Коматевския възел, от които пловдивчани са потърпевши вече цяло денонощие. Оказа се, че самият кмет също попаднал с джипа си в задръстването и вдигнал телефона на бившия шеф на ОП „ОКТ“ Борислав Кръстев, за да го пита какво се случва.

По думите му от вчера специалисти на транспортното предприятие регулирали светофарите на кръстовището с бул. „Никола Вапацаров“ и заради това се стигнало до тапата. Очаквало се днес тази драма да приключи.

Подобни статии

Top