Кметско посещение в Комплекса за социални услуги „Св. Петка“

Здравко Димитров се запозна с работата на социалните работници и грижата за децата

Кметът на Пловдив посети Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка“ по покана на директорката Петя Вълчева. На място той се запозна с работата на социалните работници и грижата за децата. В срещата с екипа участва и зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

В комплекса са настанени 16 деца и младежи с увреждания. Дневният център за деца и младежи с множествени увреждания е с капацитет от 20 души, за които се грижат логопед, психолог, рехабилитатор и детегледач. По време на срещата стана ясно, че в рамките на последните 9 месеца директорката е предприела редица реформи в дома в изпълнение на политиката на община Пловдив за повишаване качеството на услугите.

Виждам, че новият директор работи активно и екипът в дома е сплотен около грижата за децата, които имат нужда от спокойствие и топлина„, коментира кметът като даде висока оценка за работата на Петя Вълчева. Той сподели, че повече от 20  години има отношение към този дом и го е посещавал и подкрепял с дарения още преди да се занимава с политика.

Подобни статии

Top