Книга за баскетбола в Пловдив на мача Академик Бултекс 99 – Ямбол

Легендата Васил Нейчов представя „Пловдив – 105 години баскетболна слава“, поставят паметна плоча на Тенчо Начев в зала „Строител“

Книга за историята на баскетбола в Пловдив ще се продава на мача между Академик Бултекс 99 – Ямбол от поредния кръг на НБЛ тази вечер от 18:30 часа в Колодрума.

„Пловдив – 105 години баскетболна слава“ проследява зараждането, развитието и най-големите успехи на града ни в този спорт от 1913 година до наши дни. Авторът Васил Нейчев е едно от най-ярките имена на пловдивския баскетбол, майстор на спорта, единственият представител от провинцията в националния отбор през най-големите му успехи от края на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

Книгата ще бъде изложена на щанда в залата и всеки желаещ ще може да я закупи. На почивката на мача пък ще бъде организирана традиционната игра с публиката, като най-добрите ще спечелят като награда няколко екземпляра на дигитален носител.

Междувременно вече е готова и паметната плоча в зала „Строител“ на големия пловдивски деятел и треньор Тенчо Начев, постигнал 3 шампионски титли и общо 8 сребърни и бронзови медали с женския тим на Марица. Официалното откриване ще стане в неделя от 10:30 часа, като Васил Нейчев ще подари един екземпляр от книгата на съпругата на Тенчо Начев.

Подобни статии

Top