Книга за Пловдив събра трима кандидати за кметове и президент (СНИМКИ и ВИДЕО)

Най-новият албум „Филипополис“ на археолога Елена Кесякова и на Димитър (Мимо) Райчев събра пловдивския елит в село Белащица.

На изисканото тържество присъстваха и президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов и кандидатите за кмет на Пловдив Здравко Димитров, Дани Каназирева и Николай Бухалов.

„Всички сме приятели, затова ще направим това представяне по-весело и усмихнато“, каза Димитър (Мимо) Райчев, дългогодишен изследовател и документалист. Така той откри вечерта.

В албума  „Филипополис“ са описани най-новите археологически разкрития, направени в последните години в Пловдив, а за подготовката му са положени много труд и усилия, споделиха пред гостите Димитър Райчев и археологът Елена Кесякова.

С думи на благодарност и признание за труда на двамата автори се обърнаха президентът Петър Стоянов и областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

„Книга след книга, страница след страница, така се пише историята на Пловдив“, каза Петър Стоянов. Той сподели, че вече е прочел най-новия алманах за историята на родния си град и не пропусна да разкаже впечатления от албума.

 

С категоричният извод, че „Който пише за историята, остава в историята“ започна изказването си областният управител Здравко Димитров. „Да оставим един хубав град, град на мечтите и да го съхраним през вековете„, пожела той.

Празничната вечер завърши с коктейл, вдъхновен от кулинарни специалитети и майсторските умения на шеф готвача на резиденцията на братята Невен и Ангел Енчеви, домакини и спомоществователи на албума.

Top