Книгата „Ловецът на русалки“ гостува в Асеновград - DC news

Книгата „Ловецът на русалки“ гостува в Асеновград

Творбата разказва за въображаеми герои

Книгата „Ловецът на русалки“ ще бъде представена в Асеновград. Творбата разказва за въображаеми герои, чието родно място е с. Яврово, разположено над града.

„Ловецът на русалки“ съдържа три новели за любовта и яростта. Любовта към сътворението – последният ключ, който отваря вратата между жената и мъжа. Любовта към властта – последният ключ, който отваря вратата между човеците и ада.
Три истории, пропити с мистичност, вълшебна еротика и драматизъм, олекотен от хумористичните ситуации, в които изпадат героите, водени от своите страсти и стремежи. Смъртоносният стремеж на един мъж да владее света, любовният на една жена да владее мъжа и стремежът към свободата носят хоризонт на „малкото човечество“, обречено да живее между Могила и Могилчица…
Един малък свят, населен с големи идеи, познат от „Момичето, което предсказваше миналото“. Открит и пресътворен с неповторимия стил на Димовски.

За книгата ще говори писателят и журналист Антон Баев, а в разговора ще участва и Валентин Георгиев от известна издателска къща, който също е асеновградчанин.

Автор на книгата е пловдивският писател Красимир Димовски. Той е роден в Асеновград, но е изразнал в Яврово.   Завършил е Чешка филология. Живее и работи в Пловдив.

Димовски е публикувал стихове, разкази и новели в литературни издания и в периодичния печат. Автор е на сборниците „Ние, кавалеристите“ и „Райската градина“. Последната му книга – „Момичето, което предсказваше миналото“, бе отличена с Наградата на СБП (2021 г.) и Награда „Пловдив“ (2021 г.).

Срещата ще се проведе от 17:30 ч. в Градска библиотека „Паисий Хилендарски – Асеновград.

Подобни статии

Top