КНСБ: Директорите на ясли, градини и училища ще предоставят служебния отпуск на медицинските сестри

Общината предоставяла този отпуск въз основа на анекса към КТД, подписан от здравния министър

Работещите в системата на детското и училищно здравеопазване до обявяване края на извънредното положение ще могат да ползват платен служебен отпуск по смисъла на чл.161 от Кодекса на труда. Това съобщиха и от КНСБ в Пловдив.

Оттам допълниха, че въпреки направените постъпки от страна на КНСБ – Пловдив и СРС на КТ “Подкрепа” – Пловдив за сключването на анекс към колективния трудов договор за отрасъл “Здравеопазване” към община Пловдив, местната власт е взела решение основанието за предоставяне на този отпуск да бъде анексът към КТД, подписан от министъра на здравеопазването.

Ето защо, кметовете на районите в община Пловдив ще предоставят визирания отпуск на директорите на детските заведения, работодателя в лицето на община Пловдив ще го предоставя на медицинските сестри, работещи в училищно здравеопазване, а директорите на детските заведения от своя страна, в качеството си на работодатели ще го предоставят на своите служители, уточняват от КНСБ – Пловдив.

Припомняме, че преди дни от КТ „Подкрепа“ съобщиха, че вместо личния отпуск, работещите в сферата на детското и училищно здравеопазване ще могат да ползват служебен отпуск. Оттам допълниха, че това се отнася и за всички други служители в тази сфера, включително и за работниците в детските кухни.

Медиците в ясли, градини и училища със служебен отпуск до края на извънредното положение

Снимка: clinica.bg

Подобни статии

Top