Коалицията продължава работа до края на мандата, оставки на министри – на дневен ред след вота

Бойко Борисов

Предстоят много тежки месеци, а България е единствената държава, която отрече пандемията от коронавирус, предупреди премиерът Бойко Борисов

Коалицията запазва своята стабилност и ще продължи работата си до края на мандата, ще се работи за отхвърляне вота на недоверие и едва след това евентуално ще се обсъждат кадрови промени. Това стана ясно след края на Коалиционния съвет, провел се тази сутрин.

Вотът на недоверие е най-големият проблем, който трябва да бъде решен и всякакви кадрови промени ще бъдат разглеждани евентуално след това„, подчерта лидерът на НФСБ и партньор в управлението Валери Симеонов.

България е правова държава и ние се движим по правилата, коментира на свой ред премиерът Бойко Борисов.Оставките са депозирани, изслушахме министрите много внимателно, те имат голяма подкрепа, всеки един от тях е свършил значими работи за България„, изтъкна той – по думите му България е в еврозоната, в първата тройка на държавите с най-добри финанси е, вътрешният министър хвърля огромни усилия, намаляват неразкритите убийства, три години министерството на икономиката пък способства за повишаването но БВП, има рекорден ръст на инвестиции.

Най-гротескното е, че партия като БСП иска вот за недоверие. Като видях мотивите – те са изсмукани от пръстите„, заяви по отношение искането на левицата Борисов. Премиерът акцентира, че партиите в коалицията ще бъдат мобилизирани, за да преодолеят вота на недоверие.

Предстоят много тежки месеци, виждате и броя на починалите се вдига. България е единствената държава, която отрече пандемията от коронавируса. Другите затягат мерките – Великобритания, Франция. Идват много тежки времена, обясних на колегите, че сега едни хора са недоволни от едно, други от друго. Като гледам лицата на протестите, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Те са управлявали. Ноември, декември, януари и февруари ще бъде тежка икономическа криза, не по силите на една партия, коалиция да премине през това бурно море. Трябва консолидация, разделени в тази криза ще падат правителства. Ако имаме политическа класа трябва да мислим какво ще правим януари, февруари, казвам го с цялата си любов към народа и държавата, изтъкна премиерът.

Той подчерта, че е съгласен с партньорите си, че сега не е време за раздвояване. „Трябва да покажем, че нашето правителство има мнозинство и тогава, ако милеят за държавата, опозицията трябва да каже как ще преведе държавата през тази тежка икономическа и медицинска криза, която се задава.“

Подобни статии

Top