Кобрата: Ако спечеля световната титла, давам половината пари за благотворителност!

Боксовите специалисти вече предвиждат нокаут срещу Антъни Джошуа – или от Кубрат Пулев, или от Дионтей Уайлдър

Кубрат Пулев за пореден път спечели всички български сърца с последното си изявление във Фейсбук. В него Кобрата обеща да дари половината пари от наградния фонд за благотворителност, ако на 28 октомври в Кардиф спечели световните титли на британеца Антъни Джошуа. Става въпрос за близо 11 милиона евро, от които победителят ще прибере 70 процента.

„Аз ще съм щастлив да съм световен шампион. Нека други да се радват на парите – болници, домове за сираци, крайно нуждаещи се“, заяви Пулев.

В същото време авторитетният специализиран сайт BoxingNews24 прогнозира, че Антъни Джошуа все някога ще бъде нокаутиран. В анализа си журналистът Скот Гилфойд дава по-големи шансове на Уайлдър при евентуален сблъсък следващото лято срещу Джошуа, но обръща внимание и на потенциала на българина.

„Пулев има шанс да победи Джошуа, ако успее да го измори и да го накара да се бие здраво. Просто не знам дали притежава стила да провокира Антъни да изразходва много енергия. 36-годишният българин обича да пази дистанция и да налага опонентите си с леви прави. Ако обаче това му е стратегията срещу Джошуа, няма да успее да го измори. Пулев ще трябва да промени стила си изцяло, за да има шанс за нокаут.

Също така Пулев няма толкова здрава брадичка, че да издържи на тежките удари на Джошуа. Ако Пулев успее да поеме няколко здрави удара и накара Антъни да се движи доста 1-2 рунда, може и да го измори достатъчно, че да го повали в по-късен етап. Никога не се знае какво ще се случи. Пулев може и да успее. В крайна сметка някои все някога ще нокаутира Джошуа, ако съдим по начина, който проведе срещата с Владимир Кличко“, обяснява Гилфойд.

Подобни статии

Top