Кобрата: Дължа формата си на всекидневни тренировки, не на химия (СНИМКИ И ВИДЕО)

Вижте какво заявиха още Ули Вегнер, Хюи Фюри, Тервел Пулев и съперникът му Леонардо Бруцезе

„Моята цел винаги е била да бъда в още по-добра форма от преди. Ежедневните тренировки, именно това ме довежда до тази форма, в която трябва да бъда.

Формата не е само външна – тя е и техническа, физическа и психическа. Естествено, това не е бодибилдинг, трябва да побеждаваме на ринга, а не да показваме мускули. Смятам, че ще бъда успешен в събота вечерта“, заяви Кубрат Пулев по време на официалната пресконференция, като най-напред се пошегува, че е виновна „химията“, защото е най-проверявания за допинг.

Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер пък отново демонстрира увереността си в уменията на своя възпитаник, който според него може да стигне до световната титла.

„Искам да обясня още веднъж, че тази пресконференция няма общо със Зауерланд, а единствено с екипа на Кубрат Пулев и тези, които работят с него“, започна германецът.

„Кубрат се подготви прекрасно, той е изключително зрял, премина през различни етапи от подготовката си и е на етап, на който е напълно подготвен. Направили сме всичко необходимо. Вярваме в успеха. Още вчера видяхме колко много са феновете му, невероятно е.

Знам колко е зрял в момента Кубрат. Знам каква е отговорността върху него и върху мен като треньор, нямаше да остана с него, ако не вярвах в това, че ще успее на 100% и ще докара световната титла за България“, сигурен е специалистът.

Съперникът на Кубрат Пулев Хюи Фюри не скри самочувствието си преди съботния мач в “Арена Армеец”. 24-годишният британец има само една загуба на професионалния ринг в общо 22 мача, а относно предстоящия двубой с Кобрата бе категоричен, че е подготвен и ще направи всичко по силите си, за да успее.

„Посрещането в България беше прекрасно. Хубаво е, че отново съм тук, не бях идвал от тийнейджър. Сега е още по-специално, че ще се бия тук. Цялата трудна и здрава работа вече е свършена, а остава лесното – самата среща“, каза Фюри на официалната пресконференция преди боксовата гала.

„Остават само три дни до голямата среща. Подготвен съм. Готов съм и изцяло отдаден на това, което предстои. Вярвайте ми, че ще направя всичко по силите си. Аз идвам. Аз съм бъдещето на тази категория“, уверено коментира 198-сантиметровият Фюри, който има световна титла за младежи в супертежка категория от 2012 година, а малко след това дебютира на професионалния ринг.

Тервел Пулев реши да остави ръкавиците да говорят вместо думите по време на пресконференцията по повод боксовата галавечер в събота. В събота Тево излиза срещу италианеца Леонардо Бруцезе в двубой за европейската титла.

„Благодаря за присъствието и за огромния интерес към боксовата гала. И аз се чувствам доста добре подготвен. Вярвам, че и моят противник се е подготвил добре. Нека да видим какво ще се случи. Нямам какво да добавя, не съм много по заканите, предпочитам да действам“, заяви Тервел.

„Имам си съперник в събота, той е подготвен и не е дошъл да се разходи. Концентриран съм за този мач. Имам планове за след мача – да си сменя зимните гуми“, разсмя всички българинът.

Неговият съперник пък изрази благодарност за възможността да се включи в галавечерта.

„Искам да се извиня за закъснението, едва тази сутрин успяхме да пристигнем и затова много се извинявам. Изключително съм доволен да бъда тук, благодарен съм за организацията и на България за този добър прием“, каза Бруцезе.

Кариерата на южноамериканеца започва с 11 поредни победи. През 2013-а той стана шампион на Италия в полутежка категория, но още при първата защита беше отказа в последния, десети рунд, от Маурисио Ловаджио. Двамата играха реванш, но този път залогът беше поясът на Европейския съюз. Срещата протече по идентичен начин. Двубоят беше спрян в последния 12-и рунд, но преди това Ловаджио беше свален в нокдаун.

В своята кариера аржентинецът има още един опит да стане шампион на Европейския съюз. През миналата година той отстъпи на финландеца Юхо Хаапоя.

Снимки: sportal.bg

Подобни статии

Top