Кобрата вече е боксов мениджър

Кубрат Пулев засега ръководи само брат си Тервел, чака да му изтече договора със Зауерланд

Кубрат Пулев вече официално е боксов мениджър. Бившият претендент за световната титла по бокс в тежка категория продължава да бъде активен състезател, но успоредно с това се е ориентирал към финансовите и организационни аспекти на спорта.

Кобрата движи делата на своя по-малък брат Тервел Пулев. Той преговаря с промоутъри, телевизии и дори официално беше представен като мениджър във Виена. Това се случи по време на пресконференцията за следващия двубой на Тервел, който ще се състои на 7 април в австрийската столица. Бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон ще се изправи срещу непобедения унгарец Ласло Пензеш. Срещата е в осем рунда полутежка категория.

До момента Тервел Пулев има 9 победи (8 с нокаут) от 9 двубоя. Именно неговият брат Кубрат му уреди гастрол Чикаго преди три седмици. Тогава Тервел нокаутира за по-малко от три минути местния боксьор Скот Фътрел.

В плановете на братя Пулеви влиза и организиране на голяма галавечер в „Арена Армеец“. Те вече участваха в две такива през 2016 и 2017 година, но тогава те бяха организирани от немската компания „Зауерланд“.

Самият Кубрат Пулев все още има договор до края на годината с германския боксов промоутър. Очаква се след изтичане на контракта Кобрата сам да менажира своята кариера.

Подобни статии

Top