Кобрата е поискал за мача с Джошуа колкото и Анди Руис

Преговорите, чийто срок бе удължен до 14 февруари, вероятно ще бъдат неуспешни и организаторът ще бъде определен чрез търг

Кубрат Пулев и неговите агенти са поискали хонорар, близък до този на Анди Руис, за мача с Антъни Джошуа за титлата на IBF. Това разкриха пред „България днес“ запознати с преговорите. В първия мач срещу AJ мексиканецът получи твърди 7 млн. долара.

Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, не е склонен да извади подобна сума и за това се смята, че почти сигурно огранизаторът на мача ще бъде излъчен на търг. Преговорите между двете страни продължават вече месец, като днес изтича първоначалният срок, в който мениджърите трябваше да си стигнат ръцете. Те обаче поискаха нова отсрочка и IBF им разреши да продължат преговорите до 14 февруари. За сравнение, за мача с Владимир Кличко Кобрата получи хонорар в размер на 1,4 млн. долара.

Препъникамък сега са именно финансовите претенции на Кубрат Пулев, както и мястото за провеждане на двубоя. Българинът предлага за домакин турския мегаполис Истанбул, докато Антъни Джошуа настоява да се бие във Великобритания.

Подобни статии

Top